Sectiunea gastronomie

19 martie 2023, duminică

Image
Tematica: „Sănătatea pornește din farfurie”


Ceea ce mâncăm nu are doar un impact asupra sănătății noastre, ci și asupra planetei. Pentru a contribui la o planetă sănătoasă pentru generațiile viitoare, trebuie să ne învățăm copiii importanța alimentelor și impactul pe care producția și consumul de alimente îl au asupra mediului.

„Educația nu va muri niciodată!”. Trebuie să știi să te identifici cu ceva în orice domeniu mai ales în cel gastronomic. Există programe și restaurante ce ne pot educa să ne reîntoarcem la gusturile naturale, la mâncarea autentică și la prezentarea ei într-un mod apetisant, la o cultură sănătoasă, la o mâncare sănătoasă pentru că „sănătatea pornește din farfurie”.

CONCURENȚII PE ECHIPĂ VOR PREZENTA:

1. Un platou festiv cu preparate din pește/ fructe de mare sau din carne, pentru 8 persoane, și o farfurie de prezentare a platoului. Concurenții vor prezenta o fișă tehnologică a pieselor principale.

2. Un preparat de bază, tradițional românesc pentru 2 persoane, prezentat individual sau împreună, care poate fi gătit la cald și prezentat rece. Poate fi un preparat din vremurile îndepărtate care să fie însoțit și de un scurt istoric .

Juriul va fi atent:
•    la aspectul general al farfuriei, care trebuie să fie cât mai apetisant, elegant, estetic
•    la combinația de elemente
•    la culoare
•    la originalitate
•    la respectarea TEMATICII și a regulamentului
•    la pregătirea profesională corectă, etc.

Termenul de înscriere este 3 februarie 2023.
Taxa de participare este de 300 RON/echipă.

 Se va nota îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne. Culorile și aromele trebuie să fie în armonie. Nu în ultimul rând, gustările trebuie să fie digestibile. La jurizare vor mai conta prepararea corectă, originalitatea reţetei, modul de decorare a platoului și respectarea tematicii.
Fiecare concurent va prezenta alături de preparatul pregătit un suport logistic conținând denumirea preparatelor şi ingredientele folosite la realizarea acestuia. Eticheta NU poate cuprinde denumiri, sigle, simboluri sau alte elemente grafice de identificare ale firmei sau ale autorului înainte de jurizare.

ELEVII ȘI STUDENȚII PE ECHIPĂ VOR PREZENTA:

1. Un platou festiv cu preparate din pește/ fructe de mare sau din carne, pentru 8 persoane, și o farfurie de prezentare a platoului. Concurenții vor prezenta o fișă tehnologică a pieselor principale.

2. Un desert Românesc din vremurile îndepărtate care să fie prezentat într-o manieră modernă (pentru două persoane )

Juriul va fi atent:
•    la aspectul general al farfuriei, care trebuie să fie cât mai apetisant, elegant, estetic
•    la combinația de elemente
•    la culoare
•    la originalitate
•    la respectarea TEMATICII și a regulamentului
•    la pregătirea profesională corectă, etc.

Se va nota îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne. Culorile și aromele trebuie să fie în armonie. Nu în ultimul rând, gustările trebuie să fie digestibile. La jurizare vor mai conta prepararea corectă, originalitatea reţetei, modul de decorare a platoului și respectarea tematicii.
Fiecare concurent va prezenta alături de preparatul pregătit un suport logistic conținând denumirea preparatelor şi ingredientele folosite la realizarea acestuia.

Eticheta NU poate cuprinde denumiri, sigle, simboluri sau alte elemente grafice de identificare ale firmei sau ale autorului înainte de jurizare.

Image