Pâinea Anului 2022 realizată industrial

Pâinea Anului 2022 realizată industrial

Premiul I - acordat în cadrul Concursurilor GastroPan 2022

Pâine cu semințe prăjite

Ingrediente: maia solidă (făină albă de grâu 650, apă, făină de secară, drojdie), apă, făină albă de grâu 650, semințe prăjite (30%) din susan, floarea soarelui, in, făină de secară, sare, secară prăjită măcinată, drojdie, maia lichidă (maia din făină de secară, apă, aluat acid maturat, acid acetic).
Produsul este destinat consumului larg cu excepția persoanelor care prezintă alergii la gluten de grâu, secară sau susan.

Ideea de la care s-a pornit pentru realizarea produsului: obținerea unei pâini sănătoase, mai ușor de digerat și care să aibă un gust deosebit.

Declarație nutrițională / 100 g produs
    o Valoare energetică: 1513,97 KJ / 361,84 Kcal
    o Grăsimi: 7,12 g
        din care acizi grași saturați: 0,74 g
    o Glucide: 64,25 g
        din care zaharuri: 0,58 g
    o Proteine: 10,68 g
    o Sare: 1,79 g

Procesul tehnologic
Pâinea cu semințe prăjite este obținută prin metoda bifazică cu următoarele operații tehnologice:
    • Preparare maia la temperatura de 26-28°C timp de 12 ore;
    • Odihnă la temperatura de 26-28°C timp de 40 minute;
    • Dospire la 30°C, 35-40 minute;
    • Coacere la 230°C, 40-45 minute.

De-a lungul timpului, brutăria Eldi a câștigat mai multe premii, atât la GastroPan (pâinea cu cartofi), cât și la alte concursuri din țară și din Ungaria.

Câștigarea trofeului Pâinea Anului 2022 – industrială înseamnă foarte mult pentru noi și ne încurajează să testăm și să inovăm și alte rețete în viitor.