SECȚIUNEA GASTRONOMIE

ELEVII ȘI STUDENȚII PE ECHIPĂ VOR PREZENTA:
1. Un platou festiv cu preparate din carne, pentru 8 persoane + o farfurie de prezentare a unei porții care să conțină garniturile și sosul propus. Concurenții vor prezenta o fișă tehnologică a pieselor principale.
2. Un desert românesc, din vremurile îndepărtate care să fie prezentat într-o manieră modernă (pentru două persoane). Poate să fie pe baza de fructe, brânzeturi fine sau poate fi din categoria plăcinte, tarte.


Sugestii:
Platoul festiv trebuie să conțină:
- trei piese principale (terină, ruladă în forme diferite) – recomandare: pentru o bună prezentare și pentru a nu se oxida piesele, se permite folosirea aspicului.
- trei garnituri compatibile cu piesele pricipale 
- trei sosuri compatibile cu piesele principale
- o salată proprie pentru platoul de 8 persoane (din sparanghel, salată frisee, țelină, valeriană, ciuperci mini, baby leaf, ridichi, roșii uscate sau alte legume.
Desertul trebuie să fie format din două sau mai multe piese și trebuie să conțină un crumble, un sos, fructe (dacă desertul este din fructe), coulis și decoruri.