SECTIUNEA PANIFICATIE-PATISERIE
18 martie 2023, sâmbătă
Pâinea Anului 2023 realizată artizanal

Produse de patiserie

Materii prime funcționale
Un aliment funcțional poate fi un aliment natural sau un aliment la care o componentă a fost adăugată sau îndepărtată prin mijloace tehnologice sau biotehnologice.
Sunt considerate „funcționale” acele alimente care conțin o componentă bioactivă nutritivă (vitamine, minerale, proteine etc.) sau non-nutritivă (fibre prebiotice, polifenoli etc.), care influențează în bine funcționarea organismului, protejează împotriva apariției bolilor, previn deficitele nutriționale.
Termenul de înscriere este 3 februarie 2023.
Taxa de participare este de 200 RON/produs.
SECȚIUNE DEDICATĂ STUDENȚILOR ȘI ELEVILOR
19 martie 2023, duminică
SUBPRODUSE ALIMENTARE - utilizarea subproduselor generate de procesarea alimentelor este o preocupare în curs de dezvoltare pentru a îmbunătăți performanța economică și a asigura durabilitatea mediului. Compușii recuperați din deșeurile alimentare ar putea avea potențialul de a fi folosiți în diferite aplicații alimentare și biotehnologice.
