SECTIUNEA PANIFICATIE-PATISERIE

18 martie 2023, sâmbătă

Pâinea Anului 2023 realizată artizanal

tematica: Produse de panificație cu adaos de semințe cu rol funcțional
panificatie

Produse de patiserie

tematica: Produse de patiserie cu rol funcțional
panificatie
Materii prime funcționale

Un aliment funcțional poate fi un aliment natural sau un aliment la care o componentă a fost adăugată sau îndepărtată prin mijloace tehnologice sau biotehnologice.
Sunt considerate „funcționale” acele alimente care conțin o componentă bioactivă nutritivă (vitamine, minerale, proteine etc.) sau non-nutritivă (fibre prebiotice, polifenoli etc.), care influențează în bine funcționarea organismului, protejează împotriva apariției bolilor, previn deficitele nutriționale.

Termenul de înscriere este 3 februarie 2023.
Taxa de participare este de 200 RON/produs.

SECȚIUNE DEDICATĂ STUDENȚILOR ȘI ELEVILOR

19 martie 2023, duminică
tematica: Love Food, Hate Waste - reutilizarea subproduselor în produse de panificație-patiserie

SUBPRODUSE ALIMENTARE - utilizarea subproduselor generate de procesarea alimentelor este o preocupare în curs de dezvoltare pentru a îmbunătăți performanța economică și a asigura durabilitatea mediului. Compușii recuperați din deșeurile alimentare ar putea avea potențialul de a fi folosiți în diferite aplicații alimentare și biotehnologice.
panificatie
În curând, vor fi disponibile mai multe informații privind Concursurile GastroPan 2023. Pentru înscriere sau detalii sunați la 0732 575 556 sau scrieți la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.