Bilanț GastroPan 2019: inovațiile sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa

Porții mai mici dar cu valoare adăugată mai mare, brutării cu opțiune de servire a mesei, hoteluri cu produse de patiserie proaspăt coapte, înghețată artizanală preparată în fața clientului, torturi fără zahăr, pâine fără gluten sau deserturi fără lactoză. Acestea sunt doar câteva din tendințele prezentate anul acesta la GastroPan ca generatoare de trenduri în panificație, cofetărie și HoReCa.

Artă culinară la Concursurile GastroPan 2019

În cadrul Concursurilor GastroPan 2019 s-a premiat cel mai reuşit, apetisant, elegant, estetic şi sănătos platou culinar pregătit individual şi în echipă, precum şi cele mai uimitoare creaţii artistice ale celor mai talentaţi sculptori în fructe şi legume. Cei mai talentați bucătari din România au participat la categoriile secțiunii gastronomie a Concursurilor GastroPan, aflaţi cine sunt câştigătorii categoriilor Platouri culinare reci şi Sculptură în legume şi fructe!

Concursurile GastroPan au desemnat Pâinea Anului 2019 - industrial și artizanal

Pâinea cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe, realizată de GNF Bakery din Constanța a câștigat vineri, 29 martie, trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal, la Concursurile de Panificație-Patiserie din cadrul expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa. În cadrul aceleiași competiții, Brutăria Bocskor din Harghita a câștigat Trofeul Pâinea Anului 2019 produsă industrial, cu o pâine de secară fără drojdie, cu cartofi.

La fel ca și în anii precedenți, atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2019, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale. Pe lângă cele 2 trofee Pâinea Anului 2019, au fost decernate premiile pentru cele mai inovatoare pâini și produse de patiserie, dar și pentru cele mai impresionante piese artistice realizate din aluat de panificație. În acest an s-a mai acordat un premiu internațional pentru inovație (Innovative Bread of the Year), reprezentantului brutăriei Pedró din Ungaria, Takó Zoltán, pentru pâinea artizanală numită ”Geanta norocului”.

Cea mai bună pâine industrială nu are drojdie și conține cartofi și secară

Pâinea de secară cu cartofi, fără drojdie, realizată de Bocskor István de la Brutăria Bocskor a fost cea mai bună pâine fabricată pe cale industrială în viziunea juriului de specialitate format din specialiști și maeștri brutari din țară și din străinătate. O maia specială, ingredientele naturale și timpii de dospire și pre-dospire sunt principalele secrete care asigură gustul, structura și consistența acestei pâini, după spusele brutarului care a dezvoltat produsul.

Pâinea artizanală a anului are 10 tipuri de semințe și făinuri

Trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal i-a revenit reprezentantului firmei GNF Bakery Products, Geambazu Domnica, pentru o pâine specială cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe: Pâinea 10-10 cu făină de teff. Pâinea este obținută dintr-un amestec de 10 tipuri de făină cu proprietăți nutritive și conține o gamă variată de semințe care contribuie la alimentația sănătoasă: in, dovleac, mac, susan, chimen, quinoa, cânepă, floarea soarelui, chia, psyllium.

Iată lista câștigătorilor:

Pâinea Anului 2019 fabricată industrial

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial care se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Premiații categoriei:

Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Painea-Anului-2019---Industrial-I

Locul II: Roșu Gabriela – Vel Pitar, București

Painea-Anului-2019---Industrial-II

Locul III: Chioreani Florin – Ardelean Adrian Company, Lugoj

Painea-Anului-2019---Industrial-III

Premiu special: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

 

Pâinea Anului 2019 realizată artizanal

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal care se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi. Tematica categoriei a fost Tradiție și provocări în secolul 21. Premiații categoriei:

Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Painea-Anului-2019---Artizanal-I

Locul II: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Painea-Anului-2019---Artizanal-II

Locul III: Diamantis Papapanagis – Rawoil Import srl, Mărăcineni

Painea-Anului-2019---Artizanal-III

Premiu special: Beldiman Samson Giorgian (Adriana Bolgiu SNC, Urlați), Gál Rozália (Brutăria Bocskor, Sânmartin), Geambazu Nicolae Florin (Megasimitis, Constanța)

Artă din aluat de panificație

La secțiunea Panificație a fost premiată și cea mai impresionantă creație artistică din aluat de panificație. Tematica creațiilor a fost Veșnicia s-a născut la sat. Câștigătorul  categoriei a fost Tarr György de la brutăria Pedró din Ungaria, cu creația artistică inspirată de credința creștină. Premiații categoriei:

Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria

Creatie-artistica-I

Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis, Constanța

Creatie-artistica-II

Produse de patiserie pentru generația Millenials

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră vandabil generației de adulți tineri din mediul urban. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul de patiserie umplut cu spanac, usturoi și piept de pui realizat de către Tarr György de la Brutăria Pedró, Ungaria. Premiații categoriei Produse de Patiserie:

Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria

Patiserie-I

Locul II: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Patiserie-II

Locul III: Anca Mihaela Matei – Matei Anca Mihaela II

Patiserie-III

Premiu special: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Felicitări și mulțumiri brutarilor și patisierilor talentați, care prin prezentarea produselor excelente și a  creațiilor artistice impozante au demonstrat că meseria de brutar și patisier este mult mai mult decât pare și că talentul și eforturile sunt recunoscute și se pot transforma în artă!

Sponsorul Gold al Concursurilor GastroPan este Snick Ambalaje și Consumabile, iar Sponsorii Bronze sunt Cursurile PanGastRo și Autotherm.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro

sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Love Story este Tortul Anului 2019

 

Astăzi a început cea de-a XI-a ediție a celei mai mari expoziții dedicate tendințelor și tehnologiilor din panificație, cofetărie și HoReCa – GastroPan 2019.  Pe lângă atracțiile permanente, show-urile culinare și de coacere, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, atenția publicului a fost atrasă în prima zi a evenimentului de torturile și lucrările artistice prezentate în cadrul Concursului de COFETĂRIE din GastroPan 2019. Momentul zilei a fost decernarea trofeului Tortul Anului 2019, iar cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul numit Love story, creat de Geambazu Domnica de la, GNF Bakery Products din Constanța. În acest an au mai fost acordate și premii internaționale.

 

Tortul Anului 2019 este tortul dietetic numit Love Story

Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2019 concurenții au fost provocați să dezvolte un tort dietetic, inovativ cu o denumire originală tematica categoriei fiind: Torturile dietetice. Cel mai bun tort dietetic a fost creat de Geambazu Domnica și are blat din făină de ovăz, zahăr de stevie, lapte de quinoa BIO, semințe de in și pudră naturală de maca, precum și mousseuri din rodie, brânză dietetică, soc, morcov și țelină. Premiul internațional, Cake of the Year, a fost câștigat de Ciobaniuc Vasilica. Tortul ei, numit Nasa Cake conține chlorella și spirulină.

Premiații categoriei:

Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța


Tort-cake-of-the-year---tort-locul-I

 

Cake of the Year: Ciobaniuc Vasilica – Megasimitis, Constanța

Tort-love-story---tort-locul-I

Locul II: Chitu Vasile – Confiden Travel, Pitești

Tort-locul-II

Locul III: Șerbu Camelia Irina

Tort-locul-III

A fost acordat un premiu special pentru inovație d-lui Ștefan Alexandru de la Moncris Srl. La tortul lui, numit Bios Cake, a folosit bioceluloză, iar folosirea biocelulozei într-un preparat este o premieră în România. Sponsorul Bronze al Concursurilor GastroPan 2019, Puratos Prod, a oferit câștigătorului premiului special un seminar de ciocolaterie de 2 zile în Belgia, la sediul Puratos Prod.

Frumusețea Provence-lui în pastă de zahăr

La această categorie concurenţii au prezentat o piesă artistică compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite au fost realizate din pastă de zahăr, respectând tematica impusă. Tematica creațiilor din pastă de zahăr a fost Frumusețea Provence-lui văzută de artistul cofetar.

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de câmpurile de lavandă, lanurile cu floarea soarelui, morile de vânt – parte integrantă a peisajului Provence-lui. Creația a fost realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis, Constanța. Premiații categoriei:

Locul I – internațional: Velniceriu Ionela – Megasimitis, Constanța

Locul-I---pasta-de-zahar

Locul I: Nistor Cristina – Belpan, Suceava

Locul-I----pasta-de-zahar

Locul II: Solovastru Radu Călin – Deliciile Kronstadt, Brașov

Locul-II---pasta-de-zahar

Locul II: Mihut Flavia

Locul-II----pasta-de-zahar

Locul III: Egyed Nora

Locul-III---pasta-de-zahar

Locul III: Orosz Krisztina

Locul-III----pasta-de-zahar

Cea mai reușită creație artistică din ciocolată este o sculptură din ciocolată: ”Chemarea Mării”

La această categorie au fost prezentate piese artistice compuse din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din ciocolată, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite erau din ciocolată. Tematica creațiilor din ciocolată a fost la libera alegere a participanților.

Ciocolata-locul-I

Cea mai frumoasă creație artistică din ciocolată a fost realizată de Nistor Cristina de la Belpan Srl, Suceava.

Felicitări cofetarilor talentați care au prezentat cele mai bune sortimente de produse cofetărie în cadrul Concursurilor GastroPan 2019!

                                                                                                                               

Sponsorul Gold al Concursurilor GastroPan este Snick Ambalaje și Consumabile, iar Sponsorii Bronze sunt Cursurile PanGastRo, Puratos Prod, Green Sugar, B&B Super Import SRL-Wilton Romania și Autotherm.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro

sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

tortul-anului-2019---love-story
sculpt2
sculpt-1
panif-art-2
panif-art-1
locul3industrial-CF
locul3artizanal-DP
locul2industrial-RG
locul2artizanal-BI
locul1industrial-BI

Joi începe GastroPan, expoziția anului în panificație, cofetărie și HoReCa

Joi 28 martie 2019, de la ora 10:00 își deschide porțile cel mai mare eveniment autohton dedicat tendințelor din panificație, cofetărie și HoReCa. Timp de 3 zile, Centrul Expo Arad va fi capitala est-europeană a soluțiilor și tehnologiilor dedicate afacerilor de profil, dar și locul în care își vor etala talentul cei mai buni bucătari, brutari și cofetari, în cadrul competițiilor care vor desemna, printre altele, Pâinea și Tortul Anului 2019. Aflați detalii din programul expoziției.

PROGRAM GASTROPAN 2019

A XI-a ediție a celui mai important eveniment dedicat tehnologiilor profesionale de panificație-cofetărie și de gastronomie se va desfășura în perioada 28-30 martie 2019 la Arad. Iată programul oficial al expoziției...

Care sunt tendințele anului 2019 în panificație, cofetărie și HoReCa?

Porții mai mici dar cu valoare adăugată mai mare, brutării cu opțiune de servire a mesei, hoteluri cu produse de patiserie proaspăt coapte, înghețată artizanală preparată în fața clientului, torturi fără zahăr, pâine fără gluten sau deserturi fără lactoză. Acestea sunt doar câteva din tendințele care vor fi prezentate în perioada 28-30 martie, la Arad, în cadrul Expoziției Internaționale GastroPan.

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim serviciile noastre. Cu utilizarea serviciilor noastre ne permiteți să folosim cookie-uri.
Mai multe informații Accept