fbpx

GastroPan 2025: inovația s-a întâlnit cu tradiția la cea de-a 16-a ediție a expoziției

Între 27-29 martie, industria panificației, cofetăriei și gastronomiei s-a reunit la cea de-a 16-a ediție a expoziției GastroPan la Brașov. Evenimentul a adus împreună peste 100 de expozanți și a atras peste 18.500 de vizitatori, confirmându-și din nou statutul de cel mai important târg de profil din România. După aproximativ 10 luni de organizare, în doar trei zile, standurile expoziționale au fost pline de specialiști și pasionați ai domeniului, oferind un cadru unic în care inovația și tehnologiile de ultimă generație s-au îmbinat armonios cu tradițiile meșteșugărești. 

 27 MARTIE, JOI – DESCHIDEREA OFICIALĂ ȘI GALERIA SPECIALIȘTILOR DE EXCEPȚIE DIN ROMÂNIA

Prima zi a expoziției a fost marcată de deschiderea oficială, un moment de referință desfășurat în prezența oficialităților și a invitaților de onoare: Viorel Marin (președinte ANAMOB), Ilonka Boldizsár (pre- ședinte UIBC), Elena Ionete (director executiv ANAMOB), Septe József (președintele Asociației Panificației din Ungaria), dar și alți specialiști precum Lady Chef Cornelia Ghișoi, Robert Eisler – formator Pangastro, Chef Florin Kiss – formator Pangastro, Radu Zărnescu – președinte Euro Toques România, Szabó Károly – director executiv ADI Harghita etc.

Unul dintre cele mai spectaculoase momente ale zilei a fost Galeria Specialiștilor de Excepție din România, un spațiu dedicat excelenței în cofetărie și panificație. Aici, vizitatorii au admirat torturi etajate spectaculoase, decorate cu flori din vafă, fondant și pastă de zahăr alături de candy baruri sofisticate. Piesa de rezistență a galeriei a fost impresionantul coif dacic, o creație de excepție care a captat atenția și a stârnit un val de discuții în ultimele luni.

În edițiile următoare vom prezenta piesele artistice expuse în cadrul evenimentului. 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 

 28 MARTIE, VINERI – TRADIȚIA ȘI EXCELENȚA LA CONCURSUL PÂINEA ANULUI 2025

A doua zi a expoziției, 28 martie, a fost dedicată uneia dintre cele mai prestigioase competiții din cadrul GastroPan – Concursul „Pâinea Anului 2025”, desfășurat, atât în categoria industrială, cât și artizanală. Peste 20 de produse au fost expuse și evaluate de un juriu format din experți recunoscuți în domeniu: Daniela Voica, Elena Ionete, Adriana Păucean și Liviu Gaceu. După o analiză atentă a fiecărui produs, titlul de „Pâinea Anului 2025” a fost acordat următoarelor creații:

Pâinea cu făină de secară de la Brutăria Bocskor – câștigătoarea categoriei industriale, apreciată pentru echilibrul perfect dintre gust, textură și valoare nutritivă

• Pâinea bănățeană realizată de Brutăria Moara Maria – desemnată cea mai bună pâine artizanală, un produs cu o istorie de 30 de ani de tradiție în brutăria câștigătoare, impresionând juriul prin autenticitatea rețetei și măiestria realizării.

Concursul a demonstrat încă o dată că, indiferent de tehnologia utilizată, calitatea și respectul pentru tradiție rămân elemente esențiale în arta brutăriei.

Mulțumim și felicitări concurenților care au prezentat cele mai inovative produse de panificație. În edițiile următoare, vom prezenta toate produsele câștigătoare, iar până atunci, se pot vizualiza în galeria foto de pe www.gastropan.ro și paginile de social media GastroPan.

Câștigători Pâinea Anului 2025 - artizanal:

Ardelean Maria Raluca, Brutăria Moara Maria - locul 1

Bocskor István, Brutăria Bocskor - locul 2 Trifan Nicoleta, Brutăria Simplu - locul 3 Radu Simona, Raema SRL - premiul special.

Câștigători Pâinea Anului 2025 - industrial:

Bocskor István, Brutăria Bocskor - locul 1 Paul Adrian, Brutăria Cen Pac - locul 2 Péter Orsolya, Brutăria Harmopan - locul 3.

Mulțumim și felicitări concurenților care au prezentat cele mai inovative produse de panificație. În edițiile următoare, vom prezenta toate produsele câștigătoare, iar până atunci, se pot vizualiza în galeria foto de pe www.gastropan.ro și paginile de social media GastroPan.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

TREI ZILE DE CONEXIUNI, PARTENERIATE ȘI NOI OPORTUNITĂȚI

Cele trei zile ale expoziției GastroPan 2025 a fost dedicată schimbului de idei, consolidării relațiilor profesionale și explorării noilor oportunități de colaborare. Standurile expoziționale au fost caracterizate de discuții între specialiști, sesiuni de networking și prezentări menite să aducă împreună furnizori, producători și antreprenori din domeniul panificației, cofetăriei și gastronomiei.

Expozanții și vizitatorii au profitat de această zi pentru a pune bazele unor noi parteneriate, pentru a testa echipamente și ingrediente inovatoare și pentru a descoperi direcțiile de dezvoltare ale industriei. A fost momentul în care inovația prezentată în cele trei zile a început să prindă contur în planurile de viitor ale profesioniștilor prezenți la eveniment.

Astfel, cea de-a 16-a ediție a GastroPan s-a încheiat cu succes, consolidându-și statutul de cel mai important eveniment de profil din România și demonstrând încă o dată că tradiția și inovația pot merge mână în mână pentru a redefini standardele industriei. 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

 INOVAȚII CARE DEFINESC VIITORUL INDUSTRIEI

GastroPan 2025 nu a fost doar despre tradiție, ci și despre inovație, aducând în prim-plan soluții și produse menite să revoluționeze industria. Printre cele mai interesante noutăți prezentate s-au numărat: arome și gusturi orientale în gelaterie, un asistent virtual bazat pe inteligență artificială creat special pentru administratorii și managerii brutăriilor, dar și ciocolata Carpați și Dunărea, inspirată din rețetele de succes ale ciocolatei din Dubai. De asemenea, vizitatorii au descoperit un robot care taie torturile cu ultrasunete, ambalaje sustenabile, dulcețuri inedite precum dulceața de aloe vera, dar și diferite tipuri de cafele boabe și măcinate menite să satisfacă orice preferință.

Acestea sunt doar câteva dintre inovațiile care au atras atenția specialiștilor, iar în următoarele ediții vom continua să le explorăm pe rând, aducând în prim-plan impactul lor asupra industriei. 

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Organizatorii țin să mulțumească tuturor expozanților, vizitatorilor, asociațiilor de specialitate, concurenților, sponsorilor, membrilor juriului și partenerilor care au susținut desfășurarea acestui eveniment!

Felicitări concurenților pentru ingeniozitatea, talentul și profesionalismul cu care s-au pregătit pentru această competiție!