GastroPan 2024 a unit lumea de pretutindeni

Inovația este nucleul industriei alimentare, iar expoziția internațională GastroPan 2024, care s-a desfășurat între 14-16 martie, la Brașov, a reprezentat un epicentru vibrant al celor mai recente și captivante evoluții din domeniul panificației, cofetăriei și gastronomiei. În cadrul evenimentului, inovația nu a fost doar un concept abstract, ci și o realitate palpabilă și vizibilă, care transformă și îmbunătățește fundamental modul în care profesioniștii din industrie își desfășoară activitatea.

Principalele atracții ale expoziției 
Industria alimentară se află într-o continuă evoluție, iar la GastroPan 2024, participanții au avut ocazia de a participa la demonstrații live și workshop-uri interactive, susținute de experți de frunte care au împărtășit secretele și tehnicile inovatoare pentru a rămâne în pas cu cele mai recente tendințe din industrie. Și anul acesta, a fost o prezență mare la standurile de digitalizare și robotizare cu roboți chelneri, utilaje automatizare și echipamente cu senzori, care s-au dovedit prezentul și viitorul industriei pentru publicul țintă și o rampă de lansare strategică pentru începutul noului sezon.
Utilajele și echipamentele de lucru de diferite capacități care prelucrează sute de kg de materie primă într-o oră, spală și igienizează ustensilele în doar trei minute sau feliază produsele finite în orice formă – au fost unele dintre sutele de soluții și tehnologii care au fost expuse. 
Industria ciocolateriei a fost prezentă la GastroPan 2024 prin materii prime de înaltă calitate, aparate de temperare și utilaje pentru drajerare – iar vizitatorii au fost foarte încântați de posibilitățile prezentare care pot fi folosite la start-up-urile oferite de către stat. 
Mulți vizitatori s-au oprit la standurile de înghețată pentru a afla de cele mai noi arome și gusturi care vor predomina sezonul 2024, dar și la vitrinele rotative care oferă un design nou, inovativ, elegant. 
Expozanții din domeniul cafelei au prezentat cele mai noi și moderne aparate, expressoare, dar au adus și cafele cu noi arome și design care pot fi folosite în unitățile alimentare. 
Specialiștii din industrie au putut afla cele mai noi și complexe sisteme de software și IT ce pot fi introduse în propriul business pentru a ușura munca personalului.
Ingredientele și ustensilele, printre care și ambalajele biodegradabile, au fost unele dintre temele conversațiilor dintre expozanți și vizitatori deoarece tendința de sustenabilitate este prezentă și în aceste sectoare. 

Tortul Anului 2024 cu nuci, miere și cireșe negre, iar Pâinea Anului 2024 cu 3 tipuri de făinuri și maia sălbatică
Concursurile GastroPan au desemnat mult râvnitele premii, Tortul Anului 2024 care a fost câștigat de Gabriela Mirică caracterizat printr-un blat cu nuci românești, strat crocant cu pralină de nuci coapte și fulgi crocanți din albuș de ou, foi cu miere, cremos pe bază de miere caramelizată și smântână dulce, dulceață de cireșe negre, bavareză de ciocolată cu lapte, glasaj de caramel și pralină de nuci coapte, jeleu de vișine și decor din ciocolată și floricele din jeleu deshidratat de miere și vișine. Pâinea Anului 2024 a fost câștigată de Brutăria Bocskor cu pâinea din făina albă, făină de secară integrală și făină de spelță integrală și maia sălbatică. 

Organizatorii țin să mulțumească tuturor expozanților, vizitatorilor, asociațiilor de specialitate, concurenților, sponsorilor, membrilor juriului și partenerilor care au susținut desfășurarea acestui eveniment! Felicitări concurenților pentru ingeniozitate, talent și profesionalismul cu care s-au pregătit pentru această competiție! 
Pentru mai multe informații și imagini, vizitați pagina www.gastropan.ro