Mâine începe evenimentul brutarilor, cofetarilor și bucătarilor din România – GastroPan 2024

Începând de mâine, 14 martie, pasionații de brutărie, patiserie, cofetărie și gastronomie, se vor reuni la GastroPan 2024, evenimentul emblematic al industriei panificației, patiseriei, cofetăriei și HoReca din România. Desfășurat la Brașov, Centrul Lux Divina, GastroPan promite să ofere o experiență culinară de neuitat, plină de inovație, creativitate și inspirație.

Demonstrații live, show-uri de gătire și networking la GastroPan 2024

Pe lângă tendințele actuale, GastroPan 2024 va fi gazda unor noutăți fascinante la standurile expozanților. De la echipamente de ultimă generație până la ingrediente exotice și soluții inovatoare pentru brutari, cofetari și bucătari, participanții vor avea oportunitatea de a descoperi cele mai noi produse și servicii din domeniu.

La GastroPan 2024, participanții vor avea privilegiul de a fi martorii unor demonstrații live spectaculoase, unde experții în arta culinară vor prezenta tehnici de preparare inovatoare și rețete excepționale. De la preparate clasice reinterpretate într-un mod modern până la tehnici revoluționare de gătit, demonstrațiile live vor oferi ocazia participanților de a învăța direct de la cei mai buni în domeniu.

Pe lângă demonstrațiile live, standurile expoziționale vor fi pline de tehnologii noi și inovative care vor schimba modul în care industria alimentară operează. De la echipamente de ultimă generație pentru prelucrarea alimentelor la soluții software avansate pentru gestionarea afacerii, participanții vor putea descoperi și testa cele mai recente inovații tehnologice care transformă industria.

Show-urile de gătit vor fi o atracție deosebită la GastroPan 2024, unde bucătarii de renume vor încânta publicul cu demonstrații de virtuozitate culinară. De la preparate elaborate prezentate cu eleganță și stil până la rețete simple dar pline de gust, show-urile de gătit vor oferi inspirație și entertainment în egală măsură.

Participanții la GastroPan 2024 vor avea oportunitatea de a experimenta și descoperi experiențe noi și captivante în cadrul evenimentului. De la degustări de produse locale și internaționale până ateliere practice, GastroPan 2024 va oferi o gamă variată de activități menite să stimuleze simțurile și imaginația.

În plus, evenimentul va fi un prilej excelent pentru networking și schimbul de idei între profesioniști din industria alimentară. Participanții vor avea ocazia să întâlnească și să interacționeze cu colegi din domeniu, să stabilească noi parteneriate și să descopere oportunități de colaborare într-un mediu prietenos și stimulativ.

Creativitatea și imaginația tinerii generații transpusă prin produse de patiserie și preparate alimentare

La GastroPan 2024, concursurile sunt unul dintre punctele de atracție principale, oferind un cadru perfect pentru a evidenția talentul și creativitatea brutarilor, cofetarilor și tinerilor din întreaga țară. Aceste competiții sunt un prilej de a încuraja inovația, excelența și spiritul competitiv în rândul profesioniștilor din industria alimentară.

Printre concursurile de prestigiu găzduite de GastroPan 2024 se numără:

Joi I 14 martie I Cofetărie – categoria Tortul Anului 2024 și Piesă artistică – este dedicată maeștrilor cofetari, care vor fi evaluați în funcție de creativitatea, prezentarea și gustul deserturilor lor spectaculoase. De la torturi clasice, dar reinventate cu materii prime tradiționale românești până la piese artistice folclorice, concurenții vor da tot ce au mai bun pentru a cuceri juriul.

Joi I 14 martie I Gastronomie – Ziua elevului/studentului bucătar – echipele de elevi/studenți bucătari vor concura pentru a crea cele mai impresionante și atractive prezentări punând în valoare abilitățile lor în aranjarea și decorarea mesei, precum și în prepararea diverselor preparate culinare.

Vineri I 15 martie I Panificație-Patiserie – categoria Pâinea Anului 2024, Produse de patiserie și Ziua elevului/studentului brutar – aici, experții și tinerii din industria de panificație vor concura pentru a-și demonstra abilitățile în prepararea celor mai gustoase și aspectuoase produse de panificație, de la pâine și chifle până la croissante și specialități de patiserie.

Pentru a observa, experimenta, degusta cele mai noi tendințe ale anului, vizitează expoziția prin completarea talonului de acces gratuit - https://www.gastropan.ro/ro/vizitatori/talon-de-acces-gratuit.