Aradon lesz a következő romániai GastroPan kiállítás - 2019. március 28-30

Újra megszervezésre kerül a romániai GastroPan kiállítás, ahol a nemzetközi sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari megoldások és technológiák szakemberei,

Ünnepi hidegtálak és ételfaragások a GastroPan kiállítás versenyein

Szombaton, március 30-án, Románia legtehetségesebb szakácsai versenyeztek a 11. GastroPan Nemzetközi Kiállítás keretein belül szervezett gasztronómiai versenyekben. Díjazták a legesztétikusabb, és legelegánsabb hidegtálakat és hagyományos román nemzeti ételeket, melyeket egyénileg illetve csapatban készítettek el, továbbá a legcsodálatosabb zöldségből és gyümölcsből faragott művészi alkotásokat is.

2019 legjobb kenyerei: élesztőmentes, rozsos pityókás kenyér és a 10-10 tefflisztes kenyér

A GastroPan kiállítás Délkelet Európa legjelentősebb pékipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítása. A kiállítás második napján, pénteken, március 29-én a standokon kiállított legújabb megoldásokon és technológiákon kívül a GastroPan Versenyek Pék kategóriájának versenyszámai vonzottak még több látogatót, szakmabelit. Idén ismét a legtehetségesebb pékek neveztek be a Pék kategória négy versenyszámára, akik különleges kenyerekkel, péksüteményekkel és csodálatos kenyértésztából készült művészi alkotásokkal érkeztek.

 A pékipar elismert szakembereiből és szakmai egyesületek vezetőiből álló zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen évről évre egyre jobb termékek születnek. A nap fénypontja az év kenyereiért járó díjak átadása volt. A legjobb ipari technológiával készült kenyér a Bocskor István által készített élesztőmentes, rozsos pityókás kenyér lett, míg a legjobb kézműves kenyérnek a 10 féle lisztből és 10 féle magból készült kenyeret választották, amelyet Geambazu Domnica, konstancai pék készített.

 

Az Év Ipari és Kézműves Kenyerei

Az elmúlt évekhez hasonlóan az „Év Kenyere” versenykategóriában két versenyszámban is lehetett nevezni. Így a gyártási folyamat és a napi termelési mennyiség függvényében kézműves és ipari technológiával készült kenyér versenyszámokban is versenyezhettek. A szakmai zsűri díjazta mind a legjobb ipari, mind a kézműves úton előállított kenyereket. Idén egy nemzetközi díjat is átadtak a leginnovatívabb kenyér elkészítéséért (Innovative Bread of the Year). A díjat a magyarországi Pedró Pékség pékje nyerte, Takó Zoltán, ”Szerencse tarsoly” nevű kézműves kenyerével.

 

2019 Ipari Kenyere – élesztőmentes, rozsos, pityókás kenyér

A versenykategóriába olyan ipari pékségeket képviselő versenyzők jelentkezhetnek, akik naponta minimum 500 kg kenyeret állítanak elő. A nyertes alkotást Bocskor István készítette. A győztes ipari kenyér ízét és állagát egy különleges kovásznak, a felhasznált természetes alapanyagoknak és az előkelesztésre és kelesztésre szánt időtartamnak köszönheti. A versenyszám díjazottjai:

I díj: Bocskor István – Bocskor Pékség, Csíkszentmárton

Painea-Anului-2019---Industrial-I

II díj: Roșu Gabriela – Vel Pitar, Bukarest

Painea-Anului-2019---Industrial-II

III díj: Chioreani Florin – Ardelean Adrian Company, Lugoj

Painea-Anului-2019---Industrial-III

Különdíj: Bârsan Csaba – Bocskor Pékség, Csíkszentmárton

 

2019 Kézműves Kenyere – 10 féle liszet és 10 féle magot tartalmaz

A versenykategóriába olyan kézműves pékségeket képviselő versenyzők jelentkezhetnek, akik naponta maximum 150 kg kenyeret állítanak elő. A kézműves kenyerek témája ”Hagyomány és kihívások a 21. században” volt. A legjobb kézműves kenyeret Geambazu Domnica, a konstancai GNF Bakery Products pékje készítette. A kenyér 10 féle egészséges és tápláló lisztet és 10 féle magot tartalmaz, többek közt lenmagot, tökmagot, mákot, szezámmagot, köményt, quinoat, kendermagot, napraforgómagot, chiamagot és psylliumot tartalmaz.

A versenyszám díjazottjai:

I díj: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Konstanca

Painea-Anului-2019---Artizanal-I

II díj: Bocskor István – Bocskor Pékség, Csíkszentmárton

Painea-Anului-2019---Artizanal-II

III díj: Diamantis Papapanagis – Rawoil Import srl, Mărăcineni

Painea-Anului-2019---Artizanal-III

Különdíj: Beldiman Samson Giorgian (Adriana Bolgiu SNC, Urlați), Gál Rozália (Bocskor Pékség, Csíkszentmárton), Geambazu Nicolae Florin (Megasimitis, Konstanca)

Káprázatos művészi alkotások készültek kenyértésztából

A pékversenyeken díjazták a legszebb kenyértésztából készült díszmunkákat is. Az idei művészi alkotások témája: ”A maradandóság vidéken született”. A versenyszám győztes munkáját Tarr György, a magyarországi Pedró Pékség pékje készítette, és a keresztény hit ihlette.

A versenyszám díjazottjai:

I díj: Tarr György – Pedró Pékség, Sokorópátka, Magyarország

Creatie-artistica-I

II díj: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis, Konstanca

Creatie-artistica-II

A városi környezetben élő Y generáció péksüteménye

A versenyzők a péksütemények kategóriában is megmutathatták szaktudásukat, olyan péksüteményekkel nevezhettek, amelyeket a városi környezetben élő fiatal felnőtteket megcélozva fejlesztettek ki.

A legfinomabb péksütemény a Tarr György által készített csirkemelles, fokhagymás paraj taréj lett.

A versenyszám első három helyezettje:

I díj: Tarr György – Pedró Pékség, Sokorópátka, Magyarország

Patiserie-I

II díj: Bârsan Csaba – Bocskor Pékség, Csíkszentmárton

Patiserie-II

III díj: Anca Mihaela Matei – Matei Anca Mihaela II

Patiserie-III

Különdíj: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Konstanca

Gratulálunk minden versenyzőnek, tehetséges péknek, akik jobbnál jobb kenyereket és péksüteményeket mutattak be a GastroPan Versenyek Pék kategóriájában!

A GastroPan Versenyek Arany Szponzora a Snick Ambalaje și Consumabile, Bronz Szponzorai pedig a PanGastRo Tanfolyamok és Autotherm.

A GastroPan szakmai kiállítás 2019. március 28-30 között (csütörtök, péntek, szombat), 10-től 18 óráig várja látogatóit. A kiállítás meghívóval és belépőjeggyel látogatható. A belépő a kiállítás hivatalos honlapján (www.gastropan.com) tölthető ki és letölthető.

További részletekért, belépőjegyekért, képekért és videók megtekintéséért kérjük, látogasson el a www.gastropan.ro honlapra, vagy keresse a szervezőket a +40266-219.392-es, +40733-313.043-as vagy +40733-313.042-es telefonszámon vagy e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A 11. GastroPan nemzetközi kiállítás 2019. március 28-30 között zajlik Aradon. A kiállítás B2B típusú és az érintett területeken dolgozókat célozza meg. Több száz nemzetközi beszállító cég találkozik itt több ezer látogatóval - a sütőipar, cukrászat, csokoládéipar, fagylaltkészítés, közétkeztetés, kávé, gasztronómia és vendéglátóipar vállalkozóival, menedzsereivel, szakmabeliekkel.

 

 

 

2019 legjobb cukormentes tortája: Love story

 

Az idei GastroPan sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítás csütörtökön, március 28-án kezdődött. A kiállítás első napján a GastroPan Versenyek cukrász kategóriájának versenyszámai zajlottak, melyre jobbnál jobb tortákat és szebbnél szebb csokoládéból és cukorpasztából készült művészi alkotásokat neveztek be.

A GASTROPAN 2019 PROGRAMJA

ÁLLANDÓ PROGRAM - CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK-SZOMBAT (2019. március 28-30)

 

TECHNOLÓGIA. A GastroPan kiállítói a legújabb szakmai megoldásokat, innovációkat, irányzatokat, üzleti ötleteket és technológiákat hozzák el a kiállításra. 22 országból érkeznek világszintű sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari beszállítók, standjaiknál a látogatók kipróbálhatják, tesztelhetik termékeiket, összehasonlíthatják a piaci kínálatot.

BEMUTATÓK. A kiállítás mindhárom napja gazdag és érdekes programmal várja a látogatókat: kézműves fagylalt- és csokoládébemutatók, konyhai technikák és technológiák, dekorötletek stb. Új termékleket mutatnak be és dobnak piacra, a kiállítók standjainál minden nap technológiai bemutatók, workshopok, kóstolók, gasztronómiai és sütőipari élő bemutatók lesznek, de a GastroPan versenyek is a program kiemelt elemei.

VERSENYEK. A GastroPan versenyeire a legjobb pékek, cukrászok és szakácsok neveznek be, akik nemzetközi szinten elismert szakmai zsűri előtt csillogtathatják meg tudásukat. A GastroPan versenyeit 3 főkategóriára és 9 versenyszámra osztották (PÉK, CUKRÁSZ és GASZTRONÓMIAI kategóriák). Minden nap egy-egy főkategória versenyszámai zajlanak. Kiderül, ki nyeri a 2019 Év Tortája és a 2019 Év Ipari és Kézműves Kenyere díjakat.

ÜZLETI CSOMÓPONT. A GastroPan business2business jellegű szakmai kiállítás, az ipar szakembereinek, vállalkozóinak üzleti találkozója, itt találkozik a kereslet a kínálattal, az ipar üzemeltetői a beszállítókkal. A bemutatott termékek és technológiák, a programok sokszínűsége a legjobb ihletforrás új üzleti ötletekhez, a már meglévő vállalkozás megerősítéséhez, fejlesztéséhez.

 

CSÜTÖRTÖK – MÁRCIUS 28                                                                              LÁTOGATÁS 10:00 – 18:00

8:00 – 10:00         CUKRÁSZ versenyzők érkezése és regisztrálása – versenyterem (emelet)

10:00                      Hivatalos Megnyitó – meghívottak, kiállítók, látogatók és a sajtó jelenlétében – A pavilon előtere

10:30 – 14:00       CUKRÁSZ kategória versenyei és zsűrizése – versenyzóna

15:00                      Díjazási ceremónia2019 ÉV TORTÁJA díj átadása – A pavilon előtere

18:00                     Látogatási program vége

 

PÉNTEK – MÁRCIUS 29                                                                                   LÁTOGATÁS 10:00 – 18:00

8:00 – 10:00         PÉK kategóriák versenyzőinek érkezése és regisztrálása – versenyterem (emelet)

10:00 – 14:00       PÉK kategória versenyei és zsűrizése – versenyzóna

15:00                      Díjazási ceremónia – AZ ÉV KENYERE díj átadása: 2019 Ipari Kenyere és 2019 Kézműves Kenyere – A pavilon előtere

18:00                     Látogatási program vége

 

SZOMBAT – MÁRCIUS 30                                                                                LÁTOGATÁS 10:00 – 18:00

8:00 – 10:00         GASZTRONÓMIAI kategóriák versenyzőinek érkezése és regisztrálása – versenyterem (emelet)

10:00 – 14:00       GASZTRONÓMIAI kategória versenyei és zsűrizése – versenyterem

15:00                      Díjazási ceremónia – A pavilon előtere

18:00                     Látogatási program vége

Friss hírek

Szombaton, március 30-án, Románia legtehetségesebb szakácsai versenyeztek a 11. GastroPan Nemzetközi Kiállítás keretein belül szervezett gasztronómiai versenyekben. Díjazták a legesztétikusabb, és ...
A GastroPan kiállítás Délkelet Európa legjelentősebb pékipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítása. A kiállítás második napján, pénteken, március 29-én a standokon kiállított legújabb ...
  Az idei GastroPan sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítás csütörtökön, március 28-án kezdődött. A kiállítás első napján a GastroPan Versenyek cukrász kategóriájának ...
Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.
Bővebben Ok